6. rész | Luxus a falak közt

Mindannyiunkban ott lapul a gyűjtő, közösen pedig óriási kincsekre tehetünk szert. Múzeumok és képtárak őrzik azokat a felbecsülhetlen értékű tárgyakat, amik a kultúránk alapjait jelentik. A darabokért sokszor országok versenyeznek egymással, gyakran jóval nagyobb összegekkel, mint amit egy-egy magángyűjtő elképzelhet. Hogyan került a Seuso-kincs a Nemzeti Múzeumba? Milyen rafinált megoldásokkal sikerült pénzt szerezni száz éve legendás gyűjtemények megvásárlásához? És honnan tudja egy kortárs múzeum, hogy a most vásárolt szerzők évek múlva is értékesek lesznek-e? Ezeknek jár utána a Minden pénzt megér következő részében Veiszer Alinda.

Nézd a műsort a Spektrum Home-on szombaton és vasárnap, vagy keresd a teljes adásokat a Vimeo On Demandon!

Extra tartalmak

170 szoba, ami kevés a királyi párnak

A Gödöllői Királyi Kastély, melyet egykor az ország leggazdagabb nemese, Grassalovich Antal építtetett, megfelelőnek bizonyult ahhoz, hogy a királyi pár használhassa. Ugyanakkor 170 szobája cseppet kicsinek bizonyult a teljes udvartartáshoz. A részleteket a kastély izgatója meséli el.

Ahogy a grófok éltek...

Ari Santeri Kupsus Finnországból érkezett Magyarországra. A finn elnököt és miniszterelnököt is öltöztető stylist beleszeretett az országba, és itt ragadt. Rajong a régi kastélyokért és az ódon bútorokért, ezért kibérelte az iszkaszentgyörgyi kastélyt, majd maga rendezte be teljesen korabeli bútorokkal, az év jelentős részét itt tölti, társasági eseményeket, kiállításokat szervez, vagy egyszerűen csak élvezi ezt a különleges környezetet. Veiszer Alindát itt a kastélyban fogadta.

A produkció weboldala:
www.mindenpenztmeger.hu

A Brand Factory Kft. és a készítők a weboldalon közzétett tartalommal kapcsolatosan minden jogot fenntartanak.

Minden pénzt megér © 2020