1. rész | Rekorder festők

Mitől sikeres egy festő és annak műalkotása?

A Minden pénzt megér sorozat első részében összehasonlításra kerül két nagy magyar festő életútja – Munkácsy és Csontváry –, akik más-más utat jártak be és lettek a mai kor legkeresettebb alkotói. A sikeresség megértéséhez segít a Munkácsy-gyűjtő Pákh Imre és Gerlóczy Gábor festőművész a Csontváry hagyaték egyik örököse. 

Alinda Magyarország neves galeristáival, Virág Judittal és Kelen Annával a Csontváry Traui tájképe előtt beszélgetnek arról, miért ér ez a kép vagyonokat.

Az epizód végén ellátogatunk egy aukcióra is, ahol egy újabb rekord szemtanúi lehetünk.

Nézd a műsort a Spektrum Home-on szombaton és vasárnap, vagy keresd a teljes adásokat a Vimeo On Demandon!

Extra tartalmak

Így került elő a 240 milliós Csontváry

Kiderül, hogyan került a Virág Judit Galériába Csontváry később 240 millió forintért árverezett festménye, a Traui tájkép naplemente idején. Virág Judit arról is mesél, honnan lehetett tudni, hogy eredeti, és milyen kérdések merülnek fel ilyenkor egy galeristában.

Milliárdos Munkácsy-gyűjtő

Pákh Imre, milliárdos üzletember a legnagyobb Munkácsy-gyűjtő. Ő is Munkácson született, akár az egykori festőlegenda. Vajon ez a kötődés mozgatta, ezért kezdte gyűjteni a képeket? És hol a határ a gyűjtésben? Tényleg minden pénzt megér egy-egy újabb felbukkant darab?

A produkció weboldala:
www.mindenpenztmeger.hu

A Brand Factory Kft. és a készítők a weboldalon közzétett tartalommal kapcsolatosan minden jogot fenntartanak.

Minden pénzt megér © 2020