Sajtóanyagok

A műsor rövid leírása

A Minden pénzt megér című hétrészes sorozat egy olyan egyedülálló kezdeményezés, ami a magaskultúra kultikus, emblematikus tárgyait, gyűjteményeit és annak történeit mutatja be. Veiszer Alinda vezetésével a néző bejuthat a kulisszák mögé, ahol megismerheti Magyarország legnevesebb galeristáit, gyűjtőit, szakértőit, akik az életüket és vagyonukat tették fel gyűjteményük felépítésére. Szemtanúi lehetünk, ahogy aukción kel el egy festmény negyedmilliárdért, vagy egy harmincötmillió forintot érő verseskötet cserél gazdát. A sorozat arra keresi a választ, hogy a gyűjtőket mi mozgatja, mi motiválja egy-egy ilyen tárgy megszerzésénél, birtoklásánál. Mennyire számít a pénz? Jó befektetést keresnek, vagy valami egészen más hajtja őket? A Minden pénzt megér megismételhetetlen pillanatokat rögzít és sok esetben olyan embereket szólít meg, akik még soha nem beszéltek ilyen nyíltan egyetlen televíziós műsorban sem.

További információk a műsorról

A műsort Lovas Barnabás ötlete alapján fejlesztette a Brand Factory Kft. Hét darab 23 perces adásban enged betekintést egy kevesek által ismert világba.

A műsorban Veiszer Alinda új szerepben tűnik fel. Most nem az asztal mögött ülve faggatja riportalanyait, hanem végigjárja a történetek helyszínét és kutatja fel azokat az embereket, akik ebben a témában megkerülhetetlenek. Bejut a kulisszák mögé, ahol a néző megismerheti Magyarország legnevesebb galeristáit, gyűjtőit, szakértőit, akik az életüket, akár vagyonukat tették fel a gyűjteményük felépítésére. Alindával együtt élhetjük át azt a pillanatot, amikor aukciókon megvásárlásra kerül egy festmény negyedmilliárdért, vagy egy harmincöt millió forintot érő verseskötet cserél gazdát. Alinda arra keresi a választ, hogy a sorozat szereplőit mi mozgatja, motiválja egy ilyen tárgy megszerzésénél, birtoklásánál? Mennyire számít a pénz? Jó befektetést keresnek vagy valami egészen más hajtja őket.

A sorozat előkészítése 2018 óta zajlott, a forgatások 2019 szeptemberében kezdődtek meg.

A műsor első adása 2020. április 18-án 23:00-kor kerül adásba a Spektrum Home csatornán, majd hetente hétfőn éjszaka kerül adásba egy-egy újabb epizód. Az adások ismétlése mindig másnap 10:30-kor látható a Spektrum Home csatornán. A műsort később a Spektrum csatorna is adásra tűzi, Szlovákiában és Csehországban is látható lesz felirattal, illetve szinkronnal.

A Minden pénzt megér műsor online a kábelszolgáltatók online kínálatában érhetők el bizonyos ideig, illetve a műsor saját Vimeo On Demand csatornáján: https://vimeo.com/ondemand/mindenpenztmeger

További információk, sajtókapcsolat: sajto [kukac] mindenpenztmeger.hu

Képek a műsorból

A jelen oldalon található képek a Minden pénzt megér című műsorral kapcsolatos sajtómegjelenésekben szabadon letölthetők és felhasználhatók, a Brand Factory Kft. megjelölésével. A képek más kontextusban való használatához a jogtulajdonosok nem járulnak hozzá.

Stáblista

Vezető producer
Lovas Barnabás

Producer
Balog Tamás

Műsorvezető
Veiszer Alinda

Rendező és vágó
Vargha Máté

Vezető operatőr
Kiss Marcell

Operatőrök
Kerek Sára, Solymosi Márton

Vezető szerkesztő
Tolvaly Orsolya

Szerkesztő
Józsa Márta

Gyártásvezető
Czibula Péter

Stylist
Sugár Kata

Social media
Andavölgyi Vivien

Sminkesek
Agonács Anita, Claudia Lucaciu, Domonkos Eszter, Erdélyi Enikő, Jernei Alexandra, Orosz Ivett

Gyártó:
Brand Factory Kft.

A műsor Lovas Barnabás ötlete alapján készült.

A produkció weboldala:
www.mindenpenztmeger.hu

A Brand Factory Kft. és a készítők a weboldalon közzétett tartalommal kapcsolatosan minden jogot fenntartanak.

Minden pénzt megér © 2020