7. rész | A Zsolnay-legenda

A név, amit mindannyian ismerünk és 150 évvel ezelőtt a világ elismerését hozta Magyarországnak. Egy család, akik minden tudásukat ebbe a gyárba tették. A Zsolnay gyár egyes darabjaiért világszerte versenyeznek a gyűjtők. Miért érnek tízmilliókat ezek a darabok? Mit tudott ez a család, amiért annyi kérdés és legenda lengi körbe őket, a művészettörténészeket és gyűjtőket pedig vitára sarkallja? Veiszer Alinda a legnagyobb Zsolnay-gyűjtőknek teszi fel ezeket a kérdéseket.

Nézd a műsort a Spektrum Home-on szombaton és vasárnap, vagy keresd a teljes adásokat a Vimeo On Demandon!

Extra tartalmak

Csak marketing? Lufi? Hülyeség!

Törő István az egyik legnagyobb magyar Zsolnay-gyűjtő, nagyjából 300 szecessziós Zsolnay tárgy talajdonosa. Alinda arról faggatja, mitől is lett ilyen sikeres a gyár. Mit tudott több mint száz évvel ezelőtt, amiért ma milliókat fizetnek a gyűjtők?

Minden egyes darab Zsolnay megszerzése egy kihívás

Szabó András üzletember a Zsolnay historikus időszakának megszállottja. Azt mondja, minden innen indul, minden ebből a korszakból nőtt ki, itt vált naggyá a Zsolnay gyár. Hatalmas gyűjteménye van, amit féltve őriz, a darabokat sosem adja el, kizárólag újabb és újabb darabokkal bővíti ezt a kollekciót.

A produkció weboldala:
www.mindenpenztmeger.hu

A Brand Factory Kft. és a készítők a weboldalon közzétett tartalommal kapcsolatosan minden jogot fenntartanak.

Minden pénzt megér © 2020